Ce ne ofera interfetele tabletelor
Tableta iPad 2, prezenta deja in multe oferte ale magazinelor de profil, este una excelenta daca nu va intereseaza suportul Flash in browser, daca nu aveti nevoie de multi tasking si nu va frustreaza necesitatea permanenta de a avea iTunes instalat pentru orice transfer de fisiere. Tableta functioneaza fara probleme si are o viteza de raspuns deosebita. O inspirata cale de a va dubla smartphone-ul cu ceva mai puternic si mai ofertant.Insa magia dispare imediat ce va loviti de lipsa unor functii importante. Multi utilizatori sunt atrasi de produs care costa intre 500 si 800 de euro (dar la oferta o puteti gasi chiar mai ieftin).
Concurenta solida pentru Ipad 2
Este momentul cand intra in joc Google, RIM si, pana nu demult, HP. Noile tablete Android, cum ar fi BlackBerry Playbook sau (fostul) HP TouchPad ofera o plaja mult mai mare de optiuni de configurare si folosire, plus flexibilitate si simplitate. Reusesc oare sa detroneze supramatia iPad?
BlackBarry – loc de mai bine
Prin intermediul lui iOS, Apple a facut acceptabila operarea, deseori incomoda, smartphone-urilor si tabletelor (prezente deja in toate ofertele) prin intermediul touchscreen-ului. Cu toate acestea, cu BlackBarry Playbook, RIM a demonstrat ca e loc si de mai bine. Tableta de 7 inchi poate fi folosita confortabil fara butoane dedicate, prin simpla apasare sau trecere a degetelor peste marginile ecranului. O apasare ferma pe ecran scoate aparatul din stand by. Trecerea degetelor pe ecran de sus in jos sau din laterale spre centru aduce pe ecran lista cu aplicatii active si setarile tabletei. Trecerea dintr-o aplicatie in alta este foarte lina. Viziunea RIM vizavi de implementarea gesturilor pe Playbook e o reusita: operarea tabletei se face intr-o maniera unica, echilibrata si deosebit de intuitiva.
HP – inca un nume puternic
Apple abia a introdus elemente similare de control in iOS 5. Tableta HP ofera si ea o maniera simpla de control prin gesturi in WebOS. Multe aplicatii pot fi minimalizate sau inchise prin apasarea in afara zonei vizibile si mutarea de jos in sus. Controlul nu e la fel de bun ca cel de pe Playbook: de exemplu, utilizatorul nu poate trece de la o aplicatie la alta in full screen. E obligat permanent sa treaca prin desktop. Desi in general e o idee buna sa ai aplicatiile deschise permanent in webOS, la fel ca ferestrele de pe desktop, e foarte enervant cand fiecare setare apare ca fereastra separata pe ecran. Cel care foloseste tableta devine mai preocupat sa inchida ferestrele deschise decat sa foloseasca produsul. Spre deosebire de widget-urile de pe Android, aceste ferestre pot fi sortate tematic. Honeycomb aminteste oarecum de Windows in anumite situatii deoarece elementele de control precum Back, Home sau App change sunt puse in partea de jos a ferestrei de lucru. Tabletele Android Honeycomb nu dispun de niciun buton hardware de control, prin urmare bara ce contine butoanele amintite mai sus e aplicata automat peste orice aplicatie si nu arata tot timpul foarte bine. Apoi, butonul Apps, pozitionat in partea dreapta sus al ecranului, nu este cea mai intuitiva metoda de prezentare. Utilizatorii trebuie sa se obisnuiasca cu platforma ca sa poata sa o foloseasca la maxim.
E timpul pentru o tableta
Daca oferta smatphone-urilor incepe deja sa va plictiseasca si doriti sa incercati ceva nou, este timpul sa aruncati un ochi pe noile modele de tablete, prezente de asemenea in ofertele magazinelor de profil. V-am prezentat doar cateva argumente, pe restul le veti descoperi singuri.
vand telefon, vand telefon
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu