joi, 5 aprilie 2012

Bebelusul internat la Arad cu malnutritie, in spital de o luna. Afla de ce nu poate fi externat

stirileprotv.ro Vesti bune dar si rele pentru bebelusul din Arad care in urma cu o luna a fost internat din cauza ca era profund subnutrit.

Medicii au declarat astazi pentru stirileprotv.ro/vest ca fetita, care are acum trei luni, a scapat de pneumonie si a prins in greutate, ajungand de la 2,5 kilograme la patru kilograme. „Nu are insa greutatea normala pentru varsta sa, cand ar trebui sa aiba sase kilograme. Fetita a fost profund subnutrita si mai are de recuperat cateva saptamani, motiv pentru care nu poate fi externata”, a declarat dr. Cristian Geanta, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad.

In plus, fetita a contactat in spital si rujeola, astfel ca a fost transferata la sectia de boli contagioase pentru tratament specific.

Referitor la ancheta declansata de Protectia Copilului, asistentii institutiei spun ca nu s-a luat inca decizia daca bebelusul se va intoarce sau nu in familie.

„Asteptam ca fetita sa se faca bine, iar atunci vom decide daca poate sa se intoarca la mama sau va intra in grija unui asistent maternal”, a declarat Angelica Stana, purtatorul de cuvant al Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu